Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Genom tiden har många svenskar som turistar nöjt sig med solstränder och annorlunda shopping. Men den moderna turisten vill ha mer. När man väl finner tid och råd till att resa vill man gärna få upplevelser för livet. Det betyder inte nödvändigtvis att man helt har tappat lusten till sol och bad, men man vill maximera sina semesterresor och eventuellt kombinera avslappning med utflykter. Man önskar som modern turist att ha något att berätta om när man kommer hem igen.

Safari och naturupplevelser

Ett sätt att få upplevelser av typen ”once in a lifetime” är att deltaga i resor som innehåller utflykter till världsberömda naturreservat där man kan uppleva jordens mångfald. Här kan rekommenderas resor och utflykter till Alaska, eller safariresor till någon av Afrikas fantastiska naturreservat. Vi svenskar har också en natur som vi kan vara stolta av, med våra skogar och älgar. Men att som svensk få se Lejon, Elefanter eller Grizzlybjörnar i sitt naturliga habitat är unikt och något som man sällan glömmer. Det kräver ibland att man prioriterar i sin resebudget, om man vill få denna typ av upplevelser. Safariresor och utflykter till barsk natur kommer sällan som billiga chartererbjudanden, men ofta kan exempelvis en safariresa ge den moderna svensken ett större värde en två charterresor till kanarieöarna.

Asiens kulturrikedom

Väldigt många av oss svenskar reser varje år till Thailand. Thailand, liksom andra asiatiska pärlor som Indonesien eller maldiverna, erbjuder paradisliknande stränder. Men Asien ger även turister en stor mängd av möjligheter till kulturella upplevelser. Buddistiska tempel och historiska platser finns i många varianter, och unika matkulturer kan upplevas i sin rena form. Att uppleva någon av Kinas tätbefolkade storstäder är en upplevelse i sig själv. Vill man få unika kulturella upplevelser i Asien, kan det rekommenderas att resa med asiatours.se. Asiantours.se är en resebyrå som specialiserat sig i modernt resande, genom paketresor som låter resenärer maximera sin resa till ett av deras många asiatiska huvudresmål. Du finner deras utbud här.