Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att göra sin bostad smart – vad innebär egentligen det? Med smart menas apparater som styr sig själv utifrån timers, sensorer och förutbestämda scheman. Vilket ger dig som bor där många fördelar. Det finns många smarta små knep som tack vare den nya tekniken nu är både enkla att implementera och i sig inte behöver kosta skjorta. Läs vidare för några av våra bästa tips för ett smartare hem.

Byt till LED – drar även mindre energi

Se till att byta ut de gamla glödlamporna mot LED. De hör inte hemma i dagens samhälle – av flera anledningar. Dels är de oftast inte dimbara så länge du inte installerar en dimmer på väggen vilket både är dyrt, svårt och tidskrävande.

Dessutom drar de mycket mer energi än LED. En LED lampa håller i åratal medan en glödlampa behöver bytas ut relativt ofta. Priset för LED lampor är inte högt längre – byt därför ut dem redan idag!

Med LED-lampor kan du också ställa in scheman, mönster och med tillhörande app göra så att de slås på när du kommer hem. Funktioner som inte går att göra med en gammal glödlampa.

En smart termostat

Ditt hem behöver inte ha rätt temperatur när du inte befinner dig där – något som många missar. Speciellt för dig som bor i ett lite äldre hus som inte har lika bra isolering.

Genom att använda en smart termostat kan du ställa in så att värmen är av när du inte är hemma. Den smarta termostaten känner sedan av när du kommer hem och slår behagligt på värmen. Skönt och samtidigt – mycket prisbesparande och bra för elräkningen!

Finansiering utan sparpengar

Givetvis kostar det att köpa smarta produkter till sitt hem. Men kostnaden kommer fort åter i form av en lägre elräkning med onödiga apparater som står på. Om du inte har sparpengar kan du ansöka om ett Snabblån med direkt utbetalning. Då ansöker du direkt online och har pengarna på kontot oftast inom någon eller några dagar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here