Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Säg den flicka som inte haft en Barbie någon gång! De allra flesta av oss har nog haft åtminstone en, om man är född efter 1959 vill säga. För det var då som Barbie såg dagens ljus. Idag finns det mängder av olika Barbie-dockor samt även andra dockor som är så att säga Barbies vänner. De flesta har ju hört talas om hennes pojkvän Ken och hennes lillasyster Skipper. Du som vill köpa en Barbie till ditt barn, du kan besöka https://www.billiglek.se/. Till Barbie finns det även en massa tillbehör så som skor, kläder, så väl som Barbie hus, Barbies bil, hästar, hundar, katter, samt mycket mer.

Barbara blir Barbie

En kvinna vid namn Ruth Handler var den som kom på idén med Barbie-dockan. Hennes dotter, Barbara, vars smeknamn var just Barbie fick namnge dockan. Det var just hennes dotter som gav henne idén till dockan. Barbara lekte mycket med klippdockor, för det var roligt att kunna klä av och på den. Ruth kände då att det kunde vara idé att skapa en tredimensionell docka som även den skulle kunna ha olika kläder och tillbehör.

Barbies alla tillbehör

Redan då Barbie skapades så fick hon en stor klädgarderob skapad åt sig. Kläderna följde givetvis den tidens mode. Det görs än idag nya kläder till Barbie. Det finns även många olika accessoarer till henne, så som skorr, smycken, borstar, förkläden med mera. Där till finns det Barbies rosa cabriolet, samt husbil och andra fordon. Det finns ett hus för Barbie, samt det går även köpa till för att leka skönhetssalong, pizzabagare, ambulansförare och så vidare. Djur till Barbie finns med. Som häst med sadel så att Barbie kan rida.

Barbies alla vänner

Utöver Barbie så valde man även att tillverka så kallade vändockor. Den allra första vännen Barbie fick det var så klart Ken. Han kom 1961. Sedan följdes han av kompisen Midge, lillasyster Skipper, Kens kompis Allan. Skipper fick även hon egna vänner i form av Skooter och Ricky. En kusin till Barbie skapades med, Francie, som var den första svarta dockan.

Man gjorde även flera dockor baserade på kändisar, så som Twiggy, som var en modell, Truly Scrumptious som var från fantasifilmen Chitty Chitty Bang Bang och Julia, den svarta sjuksköterskan i en av de första TV-såporna.

Idag har Barbie ännu fler vänner att leka med, samt att hon själv kommer i en mängd olika varianter.

Till Sverige kom Barbie 1963 och såldes då på NK i december under julhandeln. Sedan dess har denna docka varit många barns favorit när det gäller att leka med just dockor. Kanske det även var din favorit?

Köp Barbie på nätet

Du som vill köpa en Barbie eller någon av hennes vänner, du kan göra det online, hos Billig Lek. Passa även på att köpa till en del tillbehör till dockan så att ditt barn kan roa sig med att byta kläder samt leka i timmar med den. Så satsa på Barbie och hennes vänner till ditt barn!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here