Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Besväras du av en ihållande smärta och svullnad under hälen? Om din fot dessutom känns stel och öm på morgonen eller efter att du har suttit ner en längre tid, kan det hända att du har drabbats av hälsporre

Vad är hälsporre?

Hälsporre är ett vanligt besvär som beror på att fotens senor har slitits eller överbelastats. Problemet uppkommer vanligtvis då den långa senan som sträcker sig över hålfoten, från tårna till hälen, har skadats. Detta kan leda till att man får en beläggning runt hälen, som kallas hälsporre. Åkomman är väldigt smärtsam och kan leda till en inflammation i foten.

Varför får man hälsporre?

Hälsporre drabbar oftast äldre personer och överviktiga. Risken att drabbas är även högre för dem hos dem som redan har problem med fötterna, som hålfot eller plattfot, vilket innebär att fotvalvet är förhöjt eller nedsjunket. Man kan även få hälsporre om man går mycket eller använder dåliga skor som inte stödjer foten.

Behandla hälsporre med iläggssulor

Man kan behandla hälsporre med många olika metoder. Oftast läker besväret med tiden, men för att snabba på processen bör du vila, tänja foten och göra stärkande övningar. Kom ihåg att värma upp ordentligt innan du tränar foten och överansträng dig inte.

Obekväma skor med otillräcklig stötdämpning och klackskor är en vanlig orsak till att man drabbas av hälsporre i första hand. Därför är det viktigt att byta till bekväma skor så fort man lägger märke till symptom. Det finns även speciella hälsporre inlägg som kan användas i olika typer av skor och är utformade speciellt för att underlätta åkomman. Dessa skoinlägg stödjer foten, så att du kan hålla foten i en neutral position och undvika smärta utan att minska rörligheten. Högkvalitativa hälsporre inlägg reducerar stötar och har en mjuk geldyna under hälen som minskar det smärtsamma trycket under foten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here