Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Funderar du på hur du kan äta både hälsosamt och billigt utan att det tar för lång tid att laga? Kanske du har en stressig vardag, där det är svårt att få ihop alla delarna. Ett smart tips är att satsa på billiga matkassar. Det är då kassar som planerats av experter, som innehåller bra livsmedel och råvaror samt recept på hur du ska laga det.

Ett annat sätt att äta hälsosamt och billigt är att göra en bra veckoplanering. Du kan under helgen sätta dig ner för att fundera på vad du ska laga och äta veckan som kommer. Skriv gärna en egen meny och sätt upp synligt så att alla i familjen kan se. Sedan är det bra att även storhandla en gång per vecka, efter den listan du har gjort.

Ät mer grönt

Det kan vara smart att få in mer grön mat i vardagen. Vegetariska måltider är bra för hälsan samt att de även är billiga att laga. Bara du ser till att handla efter säsong. Du kan även göra dina vanliga recept mer gröna, genom att byta ut korven, köttet eller vad det nu är mot linser och bönor.

Laga storkok och gör matlådor

På helgerna finns det oftast lite mer tid över till att laga mat. Passa då på att göra storkok och frys in. Du kan göra klara matlådor till jobbet samt även göra rätter att ta fram att äta hemma de dagar du inte har lust att laga mat.

Handla efter säsong

För att det ska bli billigare att handla så gäller det att köpa det som är i säsong. Även om det finns vissa saker året runt, så är det så att om det inte är säsong i Sverige för det, så kommer det från utlandet. Det gör det hela dyrare. Se även till att satsa på rotfrukter, kål och linser. Det är billig mat samt att det även är mat som håller dig mätt längre.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here