Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Något som ligger helt rätt i tiden att satsa på nu, det är en elcykel! Dels är det ju ett kul sätt att cykla på, dels är det ju grymt bra att kunna få extra fart om det är uppförsbacke eller motvind. Då det idag finns ganska många olika modeller och märken av elcyklar, så kan det vara bra att jämföra flera olika mot varandra. Det kan du få hjälp med via Konsumentmagasinet.se. Sedan är det ju även bra att utgå från vad du ska ha den till. Är det så att du vill ha den för att bara cykla för nöjes skull, eller ska du ha den för att kunna pendla till jobbet. Fundera även på hur långt du cyklar varje dag och om det bara är du som ska använda den, eller om fler i familjen också vill nyttja den.

Olika sorters elcyklar

Inte nog med att det idag finns olika märken och modeller av elcyklar, dessutom är det så att motorn, den kan vara placerad på tre olika sätt. Det finns elcyklar där motorn sitter i framhjulet, så väl som det finns de elcyklar där motorn sitter i bakhjulet. Sedan finns det även elcyklar där motorn sitter i vevlagret, alltså i mitten av cykeln, vid pedalerna.

När du ska välja elcykel så är det även bra om du funderar på hur långt du kan komma på en laddning. Hur mycket den får kosta samt om du ska ha några särskilda tillbehör eller funktioner.

Vilken elcykel passar dig?

Det finns ju som sagt olika elcykelmodeller som kan passa olika bra, beroende på hur du har tänkt avvända dig av cykeln. Är det så att du mest cyklar i stan, kanske till och från jobbet på cykelvägar? Då är det ju bra att ha en smidig elcykel samt att det är bra om det går ta med dig bagage. Det är en fördel att ha tunna däck, eftersom att det gör cykeln smidigare. Välj även till att ha korg, pakethållare, ramlås och belysning.

Är det så att du helst cyklar i skog och mark, så är det ju bäst att ha en Mountainbike. Det kan vara bra att välja en heldämpad elcykel med fjädring samt att den har en utanpåliggande växel, högt insteg och breda däck.

Hur fungerar en elcykel?

De flesta elcyklar fungerar på samma sätt, oavsett placering av motorn. Du måste trampa för att din elmotor ska ge dig en extra skjuts. Maxfart som du kan få med hjälp av motorn är 25 km/h. När ett batteri är fulladdat så kan det räcka mellan 4–15 mil, beroende på modell av cykel du köper. Laddar gör du enkelt och det tar runt 2–8 timmar att ladda fullt. Tänk på att elcyklar, de har samma hjälmkrav som vanliga cyklar samt att det är även samma regler som för en vanlig cykel på cykelbanor, cykelparkeringar med mera.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here