Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om du står inför att inreda ett barnrum, så har du en del val att göra. Ett rum för ditt barn, ska ju inredas så att det passar barnet, gärna i många år. Det är bra att inreda på det vis, så att det är enkelt att förändra i takt med att barnet blir äldre. I början kan det vara bra att satsa på barnrumsmattor i glada färger. Sedan byta det till lite andra färger som barnet föredrar då det blir äldre. Väggarna kan du ha neutrala tapeter eller färger på, så att du slipper tapetsera eller måla om hela rummet. Ett alternativ är dock att göra en av väggarna lite mer barnvänlig. Det går enklare att byta ut en vägg en alla väggar i hela rummet.

Tips för inredning av rum till ditt barn

Det finns ju ett visst antal saker som är bra att satsa på, då du ska inreda ditt barns rum. Först och främst är det ju bra att ha en säng till ditt barn. Små barn behöver ha en spjälsäng som är säker och praktisk. En spjälsäng kan barnet använda till dess att han eller hon börjar kravla sig ur den. Sedan kan du satsa på en växa säng, som går att justera i längd. Den går anpassa efter hur barnet växer.

För lite äldre barn finns många olika sängar att välja mellan, från de som står på ben, till coola loftsängar.

Möbler och förvaring för barnrum

Att välja möbler till barnrummet är inte alltid det lättaste. Det går ju satsa på design, funktion eller säkerhet. Det bästa är om möblerna är alla tre saker! Köp inte för dyra barnmöbler som de ändå kommer växa ur.

Satsa på bra förvaring, för alla leksaker. Det är bra att ha många lådor, bokhyllor med mera, som du kan ställa eller lägga alla saker i.

När barnet kommit upp i en ålder då det är läxläsning och pysselaktiviteter är ett skrivbord en tacksam möbel.

Ett ofrånkomligt faktum är att möbler generellt sett är dyrt. Många brukar inhandla möbler via

Belysning

Belysning är viktigt i alla dina rum hemma. Belysningen i barnrummet påverkar hur rummet upplevs. Det bör finnas bra belysning för tak så att det går att tända upp för städning eller vissa lekar. Det är även bra att ha mys ljus, fönsterlampor, skrivbordslampa med mera. En nattlampa kan vara bra för barnet som är lite mörkrädd.

Textilier

Något som gör skillnad i ett rum, inte bara barnets rum, det är att satsa på olika textilier. Det är inte fel att ha färgglada gardiner, fina barnmattor samt även ha bra sängkläder och kuddar. Sätt gärna upp mörkläggningsgardiner eller satsa på en bra rullgardin.

Är rummet mycket lyhört och ljudnivån blir hög allt som oftast såå rekommenderas att ha mycket textilier eftersom det fungerar bra som ljuddämpning.

Gör även en myshörna med mjuka kuddar och sköna filtar där barnet kan sitta och leka. Du kan även matcha olika textiler med tavlor på väggarna.

Tips att även kolla på hur du inreder ditt hemmakontor!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here