Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om du har en tomt och har valt att börja bygga ett hus finns det ett flertal steg som behöver gås genom.

Först och främst bör du bestämma hur huset ska se ut. Därefter det gäller det att titta på vilka hustillverkare kan leverera huset i enlighet med dina specifikationer. Anebyhus hustillverkare är ett exempel på företag som erbjuder nyckelfärdiga hus. Andra firmor följer annorlunda koncept.

Hur väljer du egentligen hustillverkare och vad ska du tänka på inför ditt val?

Hur väljer du hustillverkare?

Smartast är det att välja mellan fem till max tio företag bland hustillverkarna och ta dig tid för att åka och titta på några av husen de byggt. Om du är nöjd av dina så kallade husbesök kan du gå vidare och införa en diskussion med företaget om ditt egna projekt.

Under det samtalet är det bäst att begära referenser. En lista med namn på olika privatpersoner och företag är inte en lösning i det här fallet utan försök att få kontakt med andra kunder som använt företages tjänster.

Försäkra dig även om att det är en riktig person du kontaktar och inte en fiktiv kontakt. Även om det händer relativt sällan så kan du ändå råka ut för att prata med en fejkad nöjd klient.

Noggranna undersökningar är ett måste

Innan val av hustillverkare behöver du med andra ord utföra noggranna undersökningar både av företaget och husen de redan byggt.

Känns det för mycket och för stressig, så finns det hjälp att få. Bäst är det att kontakta byggkonsulter eller byggnadsingenjörer som kan ge dig passande råd. Ingenjörer som arbetar som besiktningsmän eller är kvalitetsansvariga fungerar också bra då de har bra koll på byggprocesserna.

Efter att du fått alla nödvändiga konsultationer kan du begära offerter för att jämföra priser olika firmor emellan. Kontrollera att alla byggprocesser är inkluderade i offerten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here