Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Vi vill gärna framstå som moderna människor här i Sverige. Många av oss delar i alla fall denna ambition. Vi vill gärna framstå som välutbildade och civiliserade samfundsmedborgare som har koll på trender och nyheter. Våra hem är inte bara en plats där vi sover och vistas mellan jobb och fritidsaktiviteter. Hemmet säger något om den eller de som bor i det och allt flera intresserar sig för heminredning. När vi får gäster önskar vi att visa fram en modern identitet och att vi har en god smak. När man skall till att inreda sitt hus eller lägenhet, skall man förutom möbler och liknande ta ställning till villa hushållsapparater och vitvaror man skall välja. Men vad kännetecknar egentligen moderna hushållsapparater?

Modern design

Väldig många köks- och- hushållsapparater har haft samma eller liknande funktion i många år. En stavmixer t.ex. mixar i olika hastighet och med olika kraft men funktionerna är grundläggande de samma som de alltid varit. Det bliver dock allt vanligare att olika tillverkare satsar på att utveckla den estetiska designen av apparaterna. Konkurrensen är stenhård och tillverkarna vet att de kan skilja sig ut genom design och utseende. Om man vill inreda sitt hem på ett modernt sätt, är det smart att ha enhetlighet i köksapparaters utseende. Det kan man bl.a. få genom att köpa en hel produktserie från samma tillverkare. Det är med andra ord viktigt att ta utseendet med i övervägningarna, förutom kvalitet och funktion, när man skall välja matberedare, mixers och vattenkokare mm.

Modern drift

I den tid vi lever i är det viktigare än någonsin att ha miljöpåverkan i åtanke vid konsumtion. Det behöver inte bara handla om att avstå från att köpa prylar. Det handlar även om att välja energisnåla varianter av de apparater som använder el och vatten. Smarta och moderna funktioner kan hjälpa till med en förnuftig drift. T.ex. kan man numera få tvättmaskiner som har automatisk dosering av tvättmedel. På så sätt undviks överdosering. För flera tips om hur man kan välja energismarta produkter till sitt hem rekommenderar vi energimyndighetens hemsida.