Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

De flesta av oss tycker att det är tråkigt att vara sparsam med sina pengar. När man skall spara ihop till något specifikt, innebär detta att man kanske ska låta bli att resa eller att festa. Eller så måste man kanske förlika sig med iden om att man bör köpa färre nya kläder och liknande. Man överväger kanske att man skall droppa veckans restauranglunch, afterworköl eller liknande aktivitet som påverkar den upplevda livskvaliteteten. Det behöver dock inte alltid betyda en förminskad levnadsstandard när man skall spara. Ofta krävs det bara att man går igenom sin ekonomi och letar efter poster där man betalar för mycket. Det kan t.ex. handla om tillbehör, löpande resurser och förbrukningsartiklar.

Kontrollera och jämför avtal för telefoni, El, försäkringar och liknande

Det är en riktigt god idé att göra detta till en vana. Med jämna mellanrum bör man checka upp på sina löpande avtal. Det kan exempelvis handla om el-avtal, vatten, försäkringar, vatten, eller motsvarande löpande avtal. Ofta kan man förhandla sig till ett billigare avtal. Detta kräver ibland, men inte nödvändigtvis, att man byter till en ny och billigare leverantör. Många gånger kan man få ett förbättrat avtal hos samma leverantör som man redan har. Detta genom att man blot berättar att man överväger att flytta till en konkurrerande leverantör.

Tillbehör och strömförbruk

Ett annat område där man ibland kan spara pengar, är löpande förbruk av tillbehör och förbrukningsvaror såsom t.ex. dammsugarpåsar, bläckpatroner, batterier och strömförbruk. Det är smart att genomgå sina glödlampor och samtidigt byta ut energistunga varianter av äldre modell till nya lågenergilampor. Med denna enkla åtgärd kan väldigt många svenskar spara på sin elräkning. Konceptet här är att man alltid bör välja produkter som jämfört med andra av samma typ är energi och förbrukningssnåla. På liknande sätt kan man välja att handla billiga tillbehör såsom kompatibla dammsugarpåsar, toners eller bläckpatroner, istället för de mycket dyrare originalvarianterna. Om man t.ex. har en laserskrivare, då kan man finna kompatibla toners med hög kvalitet hos webshoppen inkopro.se.