Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Känns dina fötter stela och ömma på morgonen? Om man har problem med fötterna är symptomen ofta värst på morgonen eller då man suttit stilla länge, eftersom fötterna blir stela då man inte rört på sig på ett tag.

Varför får man ont i fötterna?

En av de främsta orsakerna till att man för ont i fötterna är att man använder fel sorts skor. Att gå eller springa med dåliga skor kan i värsta fall orsaka långvariga skador på fötterna. Undvik att använda högklackade skor dagligen samt att stå eller gå långa sträckor i obekväma skor. Välj rätt sorts skor då du tränar eller idrottar. Se till att använda skor som är anpassade för den sport du utövar, som hjälper till att dämpa stötar och stödjer foten.

Smärta i foten eller vristen kan även bero på en genetisk felposition, vilket innebär att man stiger fel, så att foten eller en viss del av foten överbelastas. Denna typ av felbelastning leder ofta även till smärtor i knäna, höften eller till och med ryggen.

Hälsporre

Om du har svåra smärtor i fötterna på morgonen är det bäst att uppsöka en läkare. Om foten är stel och väldigt öm runt hälen kan det hända att du har drabbats av hälsporre. Hälsporre beror på att den stora senan i hålfoten har skadats. Detta leder ofta till att det bildas en väldigt smärtsam beläggning under hälen.

Du kan motverka och behandla hälsporre genom att använda skoinlägg. Det finns speciella hälsporre inlägg som är utformade för att stödja foten och rätta till fotens position så att belastningen fördelas jämn över foten då du går. Denna typ av skoinlägg bidrar dessutom med ett mjukt underlag för hälen som dämpar de stötar som uppstår då vi rör på oss och minskar det smärtsamma trycket på hälen. Du kan enkelt beställa hem högkvalitativa hälsporre inlägg online från Align footwear.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here