Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Har du fastnat för padelsporten eller överväger du att komma igång men är osäker på vilken padelracket du ska välja? Vi berättar hur du kan gå tillväga för att hitta just ditt padelracket.

Pacelracket material

En padel racket består av tre lager som bygger upp själva racketen. Dessa tre lager kallas för en ram, en kärna och en yta. Det är stor skillnad på olika racket och något av det som skiljer de olika sorterna är de material som används samt vilken yta de har. De billigare padelracketarna är något mindre flexibla och tekniska samt har ofta en glatt yta. Kvalitetsracketarna är ofta fyllda med tekniker som gör dem flexibla och ökar precisionen samt tillför kraft i slaget. Ramen är en viktig del av racket och detsamma gäller för ytan. 

Vikt och balans

Padelracketar kan delas upp i olika viktklasser. Huvudregeln är desto tyngre racket, desto mer kraft får du i ditt slag! Därför är nybörjarracketar ofta lättare än racketar som är ägnade till mer erfarna eller professionella spelare. Balanspunkterna är också uppdelade i tre olika grupper: Hög balans, even balance och låg balans. Det hänger ofta ihop med racketens form. Det är stor skillnad på vad man som padelspelare föredrar, det finns fördelar med både låg och hög balans. En låg balans ger bättre manövrering och svinghastighet medan hög balans ger extra kraft i ditt slag. 

Form

Det finns tre olika former på padelracketar och dessa spelar roll för racketens egenskaper. De tre huvudformerna är: rund, diamantform och droppform. Är du nybörjare eller lätt erfaren motionär är det en god idé att börja med en rund racket. Detta racket har ofta balansen i mitten eller långt ner mot handtaget. Sweetspottet är relativt stort, vilket betyder att du med denna typ av padel racket får mer kontroll och lite mindre fart. Det gör att du kan styra dina slag. I och med att sweetspottet är stort behöver du inte träffa helt rätt varje gång för att få ett bra slag. Är du en erfaren racketsportsutövare eller har du redan spelat mycket padeltennis kan du med fördel välja ett diamantformat blad. På dessa racketar är sweetspottet lite mindre än på den runda padelracketen och det ligger högre upp på bladet. Racketen är ägnad till mer erfarna spelare men kan dock också utnyttjas av nybörjaren eller motionären som gärna vill utmana sig själv. Droppformade padelracketar är ett mellanting mellan den diamantformade och runda racketen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here