Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Ditt CV behöver sticka ut för att just du ska nå ditt drömjobb. Är du osäker hur ett professionellt CV ser ut? Är du osäker på vad ett CV ska innehålla? Är det till exempel bra med referenser i ett CV. Vi berättar mer om CV och visar på professionella cv på CVmaker.se.

Vad är egentligen ett CV?

CV står för de latinska orden ’curriculum vitae’, vilka översätts med orden ’livscykel’. En professionell CV erbjuder en sammanfattning och en generell översikt över ens liv. Med hjälp av ditt CV så kan din potentiella arbetsgivare snabbt få en bra bild av dina färdigheter, arbetslivserfarenhet och relevanta kunskaper för att kunna göra en rättvis bedömning huruvida du passar till jobbet eller ej och avgöra om de önskar erbjuda dig en jobbintervju.

Vad ska ett CV innehålla?

Ditt CV bör endast innehålla information som är relevant för den vakans som du ansöker om. Med andra ord så betyder det att du behöver anpassa ditt cv efter varje specifik tjänst. Dock så finns det ett antal detaljer som du alltid behöver inkludera på ditt cv. Exempelvis måste alltid ett stycke om personliga detaljer vara med. Detta för att din potentiella arbetsgivare ska kunna komma i kontakt med dig och se formalia. Lista dina senaste relevanta arbetsupplevelse i en kronologisk ordning. Börja med ditt senaste jobb och fortsätt med de jobb du haft tidigare. Ange en kort tydlig sammanfattning av dina uppgifter, ansvar och färdigheter. Kom ihåg att du ska endast lista de jobb som anses vara relevanta för själva vakansen. Precis som i den tidigare översikten över arbetslivserfarenhet så rekommenderas du att skriva ned dina utbildningsnivåer. Namnge också skolan eller institutionen där du studerat, inklusive start- och slutdatum för examen. De ovannämnda delarna bör finnas på varje CV som du skickar in. Men om du verkligen önskar sticka ut från andra sökande så är det starkt rekommenderat att du anstränger dig lite mer. Så kommer vi till frågan om det är bra med referenser i ett CV? För att du ska göra din cv mer trovärdigt och genuint så kan du lista dina referenser. Detta kan vara din nuvarande arbetsgivare eller en kollega som du anser kan bidra med positiv information som kan öka dina chanser att få jobbet. Dock så rekommenderar vi att inte ange referenser förens du blir aktuell för en intervju. Lycka till med ditt jobbsökande och skapande av CV.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here