Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att ha smycken av olika slag är inte fel då det är en bra accessoar för både kvinnor och män. Men vad ska man då satsa på? Att köpa eller att göra egna? Varför inte göra båda delar? Idag finns det flera kurser i smyckestillverkning samt en massa DIY-bloggar på nätet med en massa bra tips för hur man kan skapa egna ringar, armband och halsband. En kul grej kan vara att göra ett eget halsband av skosnören, eller en snygg ring av en silvergaffel. Det finns inga gränser vad man kan tillverka själv och det är bara din fantasi som sätter gränserna!

Om du gillar silversmycken

Silver är ett bra material då det kommer till smycken. Det eftersom man kan matcha det med i stort sett vad som helst. Silversmycken går aldrig ur tiden så att säga. De blir inte omoderna. Det är lika fint med mormors gamla silverarmband, som att köpa ett helt nytt halsband silver. Det går även att på egen hand tillverka smycken i silver, genom att köpa hem rätt material samt gå en kurs eller läsa dig till hur på nätet.

Ta hand om dina silversmycken

Det man ska tänka på när man har smycken i silver det är att vårda dem rätt. Materialet silver gillar inte fukt, eftersom det då kan oxidera och mörkna. När du inte använder dem så bör du förvara dem skyddat. Ska de ligga undanlagda en längre tid så kan du lägga dem i ett tygstycke som det du häller lite olivolja på. Denna olja avvärjer bland annat missfärgningar. Sedan är det även bra att då och då putsa dina silversmycken. Du kan använda dig av naturliga produkter så som bakpulver och salt. Detta kan du blanda i en plastbalja med vatten, lägga aluminiumfolie i botten och sedan i med dina smycken. Låt dem sedan ligga där över natten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here