Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Ett nästan självklart komplement till tvättmaskinen är torktumlaren. Särskilt om man bor trångt och inte vill att hemmet ska bli till en enda stor torkställning då det är dags att torka kläderna. Om du inte riktigt vet vad du är ute efter i din nya torktumlare, så ska du få lite bra tips. Det finns ju flera olika typer att välja mellan med olika funktioner samt att det även finns torkskåp.

Torktumlare eller torkskåp?

Om valet står mellan torktumlare och torkskåp så är det helt enkelt vad du prioriterar. En torktumlare har den fördelen att det går snabbt och är smidigt. Det är bara att slänga in de våta kläderna som de är och starta. Sen är de torra på ett par timmar. I ett torkskåp måste du hänga upp kläderna, plagg för plagg. Fördelen ett torkskåp har är dock att du kan hänga in barnens leriga overaller utan att tvätta dem före. Båda delar finns som köp online om du inte vill gå till butik.

Olika typer av torktumlare

Det finns idag tre typer av torktumlare att välja på. Alternativet som passar dig bäst beror på hur det ser ut där den ska stå, om det finns frånluftsventilation och huruvida du värderar en låg energiförbrukning. De tre typerna är kondenstumlare, värmepumpstumlare och frånluftstumlare. Det allra vanligaste är att man har en så kallad kondenstumlare. Det eftersom den kan ställas lite var man vill då den inte kräver att det finns någon form av ventilation. Den är därmed lätt att installera. Det mest energieffektiva valet är en värmepumpstumlare. Det då den återanvänder värmen.

Kapacitet på torktumlaren

Ett viktigt val är kapaciteten på torktumlaren. Det är rätt smart att ta samma som du har på din tvättmaskin. Det så att du kan flytta alla blöta kläder direkt från tvättmaskinen till din torktumlare och att de får plats.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here