Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

I dag är det inte ovanligt att se att många bär så kallade jultröjor. Alltså stickade tröjor med kul motiv som rör julen. Trenden uppstod i USA, då som “Ugly Christmas Sweater”. Man valde att sluta upp med att klä upp sig stelt och trist och satsade istället på att ha plagg som gav mer glädje och hade humor. Motiven på jultröjor är allt från snögubbar, julgranar, renar till tomtar och tröjor med blinkande ledljus. Det som är så bra med jultröjor är att det egentligen finns inga regler för hur de ska se ut. Det gör att det mesta finns och det innebär att det finns något för alla smaker.

Jultröjor har funnits med ett tag

Även om det känns som om trenden med jultröjor är rätt ny, så har det funnits bra länge. Redan under 1980-talet kunde man se Bill Cosby i sin kända sitcomserie bära en tröja som hade en massa färger och mönster i en stil som var julig. Sen kom trenden dock att dö ut lite under 1990-talet för att sedan återkomma under 2000-talet. Det har även givits ut böcker som har med jultröjor att göra, som ska så att säga guida en att hitta den ultimata jultröjan. Om du vill ha en egen skojig tröja, så kan du hitta roliga jultröjor här. Trenden med jultröjor har förändrats något från tidigare. Idag ska de gärna vara speciella på olika sätt. Det gör att det finns tröjor i 3D, med LED, blinkande lampor och ljudeffekter.

Alla kan bära en jultröja

Idag kan vem som helst så att säga ”komma undan” med att ha en jultröja. Det går att matcha i familjen eller ha helt olika. Det är skönt att kunna komma bort från de där stela högtidskläderna och istället lägga fokus på det som är viktigt under julen. Nämligen gemenskap, glädje och humor.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here